Kompanija Aviagen objavila je početkom avgusta da je potpisana saglasnost o kupovini brojlerske divizije Hubbard Breeders od Groupe Grimaud. Ugovor između dve kompanije potpisan je 31.jula 2017. i biće zaključen do kraja ove godine.

Kao deo dogovora, Hubbard će poslovati kao podružnica u okviru Aviagen grupe i biće pod upravom izvršnog direktora ove grupe Jana Henriksena. Ona će ostati nazavisna sa svojim odgajivačkim programom i aktivnostima, a glavna direkcija će ostati u Francuskoj. Aviagen se nada da će Hubbard Breeder pod novim rukovodstvom samo ojačati i da će zadržati svoj asortiman i uticaj na tržištu. Sa druge strane, iz kompanije Hubbard su takođe izrazili su zadovoljstvo što će u buduće poslovati pod kapom grupe Aviagen i što će udružiti snage i u komercijalnom i u naučnoma smislu. Oni sa Aviagenom dele zajednički cilj da se kontinuiranoi unapređuje genetski potencijal ptica i da se obezbedi sigurno snabdevanje globalnog tržišta.

Obe kompanije nastaviće nezavisno da snabdevaju svoje mušterije i da im i dalje nesmetano pružaju sve usluge, za koje se nadaju da će tokom vremena biti sve bolje na obostranu radost i kompanija i njihovih kupaca.