Header image alt text

Živinarstvo.com

Inkubacija

Niže temperature inkubacije povoljnije za ćureće embrione

U najnovijim istraživanjima američki naučnici zaključili su da ćureći embrioni bolje napreduju na nešto nižim temperaturama, tokom inkubacije, nego brojlerski.

Iako određivanje optimalne temperature za rast embriona, njegovo sazrevanje, iskorišćavanje hranljivih materija i sposobnost piljenja izaziva veliku pažnju kod brojnih ptičijih vrsta, malo je istraživanja sprovedeno na...Dalje...


Otvorena prva „transparentna“ inkubatorska stanica u Nemačkoj

U Nemačkoj je otvorena nova inkubatorska stanica koja želi da promoviše transparentnost, ne samo izgledom objekta koji je od stakla i koji forsira prirodnu svetlost, nego i poslovnom politikom koja najavljuje otvorenost prema javnosti.

Inkubatorska stanica Optibrut nalazi se na severozapadu Nemačke, blizu granice sa Holandijom. Počela...Dalje...


Prirodna zamena za tretiranje jaja formaldehidom

Zabrinutost oko upotrebe formaldehida u dezinfekciji nasadnih jaja navela je austrijske istraživače da ispitaju i razviju neke prirodne alternativne proizvode.

U mnogim velikim evropskim inkubatorskim stanicama nasadna jaja se tretiraju formaldehidom kako bi se izvršila njihova dezinfekcija. Prema Tomislavu Cernavi sa Instituta za biotehnologiju iz Graca (Institute...Dalje...


Holandska start-up kompanija blizu razvoja komercijalne mašine za seksiranje pilećih embriona

seksiranje pilecih embriona

Određivanje pola embriona pre leženja i dalje je jedan od najvećih izazova u živinarskoj proizvodnji. Holandska kompanija In-Ovo objavila je da je blizu razvoja i komercijalizacije opreme koja bi omogućila  seksiranje pilećih embriona u devetom danu inkubacije.

Oni su otkrili marker koji može...Dalje...


Korisni saveti za inkubatoriste

Aviagen

Kompanija Aviagen napravila je nekoliko interesantnih brošura na srpskom jeziku iz kojih možete pročitati neke korisne savete vezane za inkubaciju. Ljubaznošću kompanije, objavljujemo ih i na našem sajtu, u želji da sa čitaocima podelimo ove korisne savete.

Savet broj 1. možete videti ovde.

Savet broj...Dalje...


Older Entries »

Prijava na e-bilten

Prijavite se na naš e-bilten i redovno budite informisani o novim tekstovima, postovima, odgovorima naših stručnjaka, dešavanjima i drugim novostima.