Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, u petak 03.11.2017. godine svečano je obeležen dan Departmana za stočarstvo. Ove godine taj skup je objedinjen i sa osnivanjem Alumni kluba studenata stočarstva, tako da je proslavi prisustvovalo više od 300 ljudi – profesora, studenata i prijatelja Departmana…

ALUMNI KLUB – predstavljaju svi studenti koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, na studijskom programu stočarstvo. Katedra za stočarstvo je 25.09.2017. godine donela odluku da se formira Alumni klub svih bivših studenata stočarstva, sa željom da stvori prestižno udruženje sa neraskidivim sponama.

Članovi našeg Alumni kluba našli su svoje zaposlenje u firmama i kompanijama koje se pored stočarstva bave i drugim različitim delatnostima, obrazovnim ustanovama, institutima, a pojedini su preuzeli odgovornost i za obavljanje značajnih profesionalnih i javnih funkcija, tako da smo iz naših redova imali ministre u vladi Srbije, pokrajinske sekretare, rektore univerziteta i dekane fakulteta.

Značaj Alumni kluba je jačanje pripadnost našoj stočarskoj struci i mogućnosti povezivaja  sa kolegama, novih poslovnih veza, stručno umrežavanje i još mnogo toga….