Header image alt text

Živinarstvo.com

Proizvodnja mesa

Nedovoljno poboljšanje dobrobiti brojlera u zemljama Evropske unije

Evropske grupe za zaštitu životinja (Eurogroup for Animals) kritikovale su novi izveštaj Evropske komisije o proizvodnji brojlera, navodeći da se EU ne trudi dovoljno da poboljša dobrobit tovnih pilića a u skladu sa direktivom Evropske unije 2007/43/EC koja je stupila na snagu od 1. januara 2012. godine. Po...Dalje...


Inspekcija trupova na liniji klanja uz pomoć kamera

Kompanija Elanco počinje da koristi kamere za inspekciju trupova na liniji klanja. Dobijeni podaci bi, zajedno sa podacima koji se dobijaju sa farme i iz veterinarske službe, mogli značajno da doprinesu boljem zdravstvenom statusu životinja.

Oko kamere ne može da prevari – to je princip na kome...Dalje...


Najčešće zablude potrošača o živinskom mesu

zablude zivinsko meso

Američka organizacija NCC (National Chicken Council) objavila je rezultate istraživanja koje se odnose na 6 najvećih zabluda potrošača kada je u pitanju živinsko meso, koje su uradili Tom Super i Melissa Kinch.

  1. 78% potrošača veruje da je većina brojlerskih pilića genetski modfikovana da bi ostvarila brz porast.
  2. 77%...Dalje...

Pronađeno rešenje za pojavu „drvenih grudi“ kod tovnih pilića

Proizvođači pilećeg mesa i klanice mogu profitirati od lansiranja novog proizvoda na tržištu, koji bi mogao da reši problem drvenastih grudi kod brojlera.  Pojava drvenih grudi se javlja kao ozbiljan problem za proizvođače živinskog mesa, jer je  belo meso tvrđe nego obično i teže za zvakanje...Dalje...


Zelena boja i bele linije (trake) na pilećem belom mesu

Poslednjih dana u pojedninim medijima se pojavljaju članci da jedemo nezdravo i opasno pileće meso. Najčešće se piše o pojavi belih linija (traka) na pilećem belom mesu kao i pojavi zelenih mišića u središtu belog mesa.

Na našem sajtu već smo nekoliko puta opisivali ove pojave. Njihova...Dalje...


Older Entries »

Prijava na e-bilten

Prijavite se na naš e-bilten i redovno budite informisani o novim tekstovima, postovima, odgovorima naših stručnjaka, dešavanjima i drugim novostima.